Volledig scherm
Lisanne Spanbroek © CDJA Overijssel

CDA-jongeren eren voormalig voorzitter uit Olst

De jongerenafdeling van het CDA in Overijssel, CDJA Overijssel, heeft haar voormalig voorzitter Lisanne Spanbroek (31) uit Olst in het zonnetje gezet voor haar jarenlange inzet voor het CDJA en het CDJA in Overijssel.

Spanbroek was van 2015 tot 2016 voorzitter van CDJA Overijssel en lid van het dagelijks bestuur van CDA Overijssel. Daarna stroomde ze door naar het landelijke bestuur van het CDJA. In haar gemeente Olst-Wijhe zat ze ook voor het CDA in de gemeenteraad.

Spanbroek heeft zich jarenlang ingespannen om de positie van jongeren binnen en buiten de politiek te verbeteren. Momenteel zet ze zich in voor de opleiding en ontwikkeling van politici op het CDA-partijbureau in Den Haag en als projectleider voor het Netwerk Politieke Opleiders NL dat gesubsidieerd wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op 31 december werd zij uitgeschreven bij het CDJA door het behalen van de ‘’pensioengerechtigde‘’ leeftijd bij de jongerenafdeling.

Afgelopen dinsdag werd ze tijdens de ledenvergadering van CDJA Overijssel bedankt voor haar inzet. Spanbroek zegt trots te zijn op de CDA-jongeren. ,,Met veel plezier heb ik lid mogen zijn van deze enthousiaste en ambitieuze jongerenvereniging. Ik heb ervaren dat het CDA jongeren echt de kans geeft om mee te doen, denken en praten.’’

Salland