Volledig scherm
Lisanne Spanbroek © CDJA Overijssel

CDA-jongeren eren voormalig voorzitter uit Olst

De jongerenafdeling van het CDA in Overijssel, CDJA Overijssel, heeft haar voormalig voorzitter Lisanne Spanbroek (31) uit Olst in het zonnetje gezet voor haar jarenlange inzet voor het CDJA en het CDJA in Overijssel.

Spanbroek was van 2015 tot 2016 voorzitter van CDJA Overijssel en lid van het dagelijks bestuur van CDA Overijssel. Daarna stroomde ze door naar het landelijke bestuur van het CDJA. In haar gemeente Olst-Wijhe zat ze ook voor het CDA in de gemeenteraad.

Spanbroek heeft zich jarenlang ingespannen om de positie van jongeren binnen en buiten de politiek te verbeteren. Momenteel zet ze zich in voor de opleiding en ontwikkeling van politici op het CDA-partijbureau in Den Haag en als projectleider voor het Netwerk Politieke Opleiders NL dat gesubsidieerd wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op 31 december werd zij uitgeschreven bij het CDJA door het behalen van de ‘’pensioengerechtigde‘’ leeftijd bij de jongerenafdeling.

Afgelopen dinsdag werd ze tijdens de ledenvergadering van CDJA Overijssel bedankt voor haar inzet. Spanbroek zegt trots te zijn op de CDA-jongeren. ,,Met veel plezier heb ik lid mogen zijn van deze enthousiaste en ambitieuze jongerenvereniging. Ik heb ervaren dat het CDA jongeren echt de kans geeft om mee te doen, denken en praten.’’

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland