Volledig scherm
PREMIUM
Geld dat voor onder anderen cliënten van woon-werkgemeenschap Overkempe was bedoeld, zou in de zakken van zorgondernemers zijn verdwenen. © Archief/Gerard Vrakking

Centrale Cliëntenraad hervat strijd om zorggelden Overkempe in Olst

De overkoepelende cliëntenraad van Overkempe eist dat de rechter een oordeel velt over zorggelden die door zorgorganisatie DeSeizoenen zouden zijn weggesluisd. Overkempe in Olst valt onder DeSeizoenen.

De Centrale Cliëntenraad (CCr) van DeSeizoenen beticht de ondernemers Winter, De Boer, Lensselink en Flach ervan dat zij zorggelden wegsluizen ten koste van patiënten met een verstandelijke beperking. De CCr eist daarom dat dit kwartet al zijn aandelen in de private onderneming DeSeizoenen Vastgoed BV overdraagt aan de zorginstelling DeSeizoenen. Zo zou het weglekken van gelden worden geblokkeerd, want een zorginstelling mag geen winst maken en is qua uitkering van salaris aan strikte normen gebonden.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland