Volledig scherm
Scholieren met schoolboeken op school. © anp

Clusterscholen in Olst en Wijhe kosten lieve duit

Het bouwen van twee clusterscholen in Olst en Wijhe kost minstens 6,6 miljoen euro. Voor het samenvoegen van de basisscholen in Olst, is zo'n twee ton meer nodig dan voor het huisvesten van de scholen in Wijhe. Zodra de gemeenteraad ermee instemt, kruipen zes scholen bij elkaar in Olst en gaan vijf scholen naar één locatie in Wijhe.

De cijfers staan in het eindrapport van het onderzoek 'Antwoord op de krimp'. Evenals elders kampen de scholen met de gevolgen van de bevolkingskrimp: een terugloop in leerlingen en lege lokalen. Vaak gaat het om oude gebouwen.

3,4 miljoen

Voor het huisvesten van de zes scholen in Olst, Boskamp en Den Nul (De Klimboom, Ter Stege, De Holsthoek, St. Willibrord, St. Aloysius en de Prins Willem Alexanderschool) op één locatie moet minimaal 3,4 miljoen euro op tafel komen. Gekeken is ook naar de nieuwbouw van twee gecombineerde basisscholen op dezelfde plaats , zoals een openbare en een bijzondere school: ruim 3,9 miljoen euro.

  1. Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek
    PREMIUM

    Basis­school op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

    Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.

Salland