Volledig scherm
Scholieren met schoolboeken op school. © anp

Clusterscholen in Olst en Wijhe kosten lieve duit

Het bouwen van twee clusterscholen in Olst en Wijhe kost minstens 6,6 miljoen euro. Voor het samenvoegen van de basisscholen in Olst, is zo'n twee ton meer nodig dan voor het huisvesten van de scholen in Wijhe. Zodra de gemeenteraad ermee instemt, kruipen zes scholen bij elkaar in Olst en gaan vijf scholen naar één locatie in Wijhe.

De cijfers staan in het eindrapport van het onderzoek 'Antwoord op de krimp'. Evenals elders kampen de scholen met de gevolgen van de bevolkingskrimp: een terugloop in leerlingen en lege lokalen. Vaak gaat het om oude gebouwen.

3,4 miljoen

Voor het huisvesten van de zes scholen in Olst, Boskamp en Den Nul (De Klimboom, Ter Stege, De Holsthoek, St. Willibrord, St. Aloysius en de Prins Willem Alexanderschool) op één locatie moet minimaal 3,4 miljoen euro op tafel komen. Gekeken is ook naar de nieuwbouw van twee gecombineerde basisscholen op dezelfde plaats , zoals een openbare en een bijzondere school: ruim 3,9 miljoen euro.

  1. 
Winkels houden stand in kleine kern Olst: ‘Je moet elkaar ook wat gunnen’
    PREMIUM

    Winkels houden stand in kleine kern Olst: ‘Je moet elkaar ook wat gunnen’

    Jaren stonden ze werkeloos in de gesloten Blokker-winkel in hartje Olst, maar de schappen en stellingen uit die zaak krijgen een tweede leven in de nieuwe winkel van Irakees Marban Jahya, die dolblij is met dat buitenkansje. Voormalig Blokker-eigenaar Ton Pol haalt nonchalant de schouders op. ,,Je moet elkaar als ondernemers wat gunnen. Ik doe het ook voor mezelf, ik wil dat Olst leefbaar blijft.”

Salland