Volledig scherm
© stock.xchng

Commotie om vergunning kippenboer in Welsum

WELSUM - Plaatselijk Belang Welsum overweegt een bijeenkomst te beleggen over de pluimveehouderij van de maatschap Van der Weerd-Van Triest.

De nieuwe vergunning voor de kippenboer heeft weer zoveel beroering gegeven dat het volgens de belangenorganisatie goed is om bij elkaar te komen. Alle inwoners van Welsum zijn daarbij welkom.

Tumult
De nieuwe ontwerp-vergunning voor de pluimveehouder aan de Erveweg heeft de rust in het dorp weer verstoord. Zoals de bedrijfsvoering en de gebrekkige handhaving al jaren voor tumult zorgen in Welsum. "Van een tweedeling in het dorp is geen sprake", reageert het bestuurslid Anitta Alberts van Plaatselijk Belang Welsum, "maar de zaak zorgt niet voor cohesie in Welsum."

Discussie
Platgebeld over de kwestie worden ze niet bij de belangenorganisatie. Maar er komen bij Plaatselijk Belang voldoende berichten binnen om een bijeenkomst te organiseren. "Mensen met vragen zoeken informatie. Met de bijeenkomst willen we bereiken dat iedereen dezelfde kennis heeft. Daarna kunnen ze met elkaar in discussie gaan."

Plaatselijk Belang wil zo spoedig mogelijk de bijeenkomst in het dorpshuis houden. "We kiezen niet partij voor de een of de ander. We zijn er voor alle inwoners van Welsum."

Salland