Apotheker Sijtze Blaauw toont de inhoud van de coronazelftestkit: een staafje voor in de neus, testvloeistof en een testcassette.
Volledig scherm
PREMIUM
Apotheker Sijtze Blaauw toont de inhoud van de coronazelftestkit: een staafje voor in de neus, testvloeistof en een testcassette. © Gerard Vrakking

Corona-zelftest is er, bij drogist en apotheek: ‘Al veel vraag naar’

videoBij jezelf een coronatest afnemen, is het te doen? ,,Ja”, zegt de Wijhese apotheker Sijtze Blaauw. ,,Maar je moet het wel zorgvuldig doen, er echt rustig de tijd voor nemen. En goed de gebruiksaanwijzing lezen hè. Een Ikea-kast zet je ook niet in elkaar zonder handleiding."

 1. Verenigingsleven nu misschien op zijn gat, maar nieuwe voorzitter SC Overwetering uit Olst kijkt alleen maar vooruit
  PREMIUM

  Vereni­gings­le­ven nu misschien op zijn gat, maar nieuwe voorzitter SC Overwete­ring uit Olst kijkt alleen maar vooruit

  In tijden van corona wordt een voorzittershamer in stilte doorgegeven. Dat merkten Ferco van Breukelen en Mark van Gurp vorige week. Laatstgenoemde neemt het stokje bij SC Overwetering na negen jaar over. Hoewel de club dit jaar door corona voor het eerst een niet-sluitende begroting moet inleveren, investeert de Olster omnivereniging in zichzelf en het complex.
 1. Negen doden bij schietpartij bij FedEx in Indianapolis
  Play

  Negen doden bij schietpar­tij bij FedEx in Indianapo­lis

 2. Bikini's verschieten van kleur: Tom gaat ermee de wereld over
  Play

  Bikini's verschie­ten van kleur: Tom gaat ermee de wereld over

Salland