Volledig scherm
© Menno Boon

Dansgardefestival in Olst lanceert 'open podium' voor dans

OLST - Met een 'open podium' hoopt de Olster carnavalsvereniging De Iesselzotten met een mooie traditie te starten.

Het dansgardefestival, dat zondag 15 januari plaatsvindt in sporthal De Hooiberg in Olst, is al een jaarlijkse traditie van De Iesselzotten.

Dansmariekes
Het is een festival met landelijke deelname en veel belangstellenden die komen om 'hun' dansmariekes te zien op treden. ,,Dit jaar trekken we het breder", aldus André Smit, grootvorst der Iesselzotten. ,,We bieden dansliefhebbers van allerlei soorten en stijlen dans de mogelijkheid om hun kunnen bij ons te laten zien. Een zogenaamd open podium. Als dansmarieke doe je aan topsport. Met het dansgardefestival en open podium komen topsport en cultuur op een mooie manier samen."

Inschrijven voor het Dansgardefestival of het open podium is mogelijk via de website van De Iesselzotten, www.iesselzotten.nl.

  1. De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'
    Play
    video

    De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'

    De historische trein De Blauwe Engel tufte dinsdag van het Spoorwegmuseum in Utrecht via onder andere Zwolle en Wijhe naar Almelo. Daar doet de antieke trein de komende weken dienst als decorstuk in de musical Het Verzet Kraakt. Aan boord zaten onder meer acteurs, het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten, Peter Paul de Winter (Spoorwegmuseum), Susi Zijderveld (NS) en producent Gerard Cornelisse van de musical.

Salland