Volledig scherm
PREMIUM
Casper Udink uit Olst: ,,Ik ben bang dat er weinig tegen te doen is, behalve de klimaatverandering tegengaan.” © De Stentor Ronny te Wechel

De overstromingen zitten Olstenaar Casper nu al tot hier

Het noodweer dat vrijdag over de regio trok, heeft flinke sporen nagelaten. Casper Udink uit Olst kwam gisteren speciaal terug van de camping om zijn splinternieuwe, maar bolgetrokken laminaatvloer naar de vuilstort te brengen. ,,Ik ben bang dat er weinig tegen te doen is, behalve de klimaatverandering tegengaan."

Olst, door het noodweer een van de zwaarst getroffen plaatsen in de regio, ligt er op deze zonnige middag rustig en droogjes bij. Een gat in het trottoir aan de Wethouder GJ Kuiperstraat, met daaromheen een hek met roodwitte linten, verraadt nog dat er vorige week vrijdag wat loos was. De regen spoelde hier het zand onder de stoep vandaan, waardoor de tegels in een gat zakten.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland