Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Den Haag trekt portemonnee voor jeugdzorg; lost dat de financiële zorgen van Olst-Wijhe op?

Dat het Rijk ruim 600 miljoen extra uittrekt voor jeugdzorg geeft de gemeente Olst-Wijhe wat lucht. Maar het lost de grote financiële zorgen, die voor een groot deel zijn ontstaan door de torenhoge kosten voor jeugdzorg, niet op.  ,,Het toont wel aan dat de noodkreet van gemeenten eindelijk doorklinkt in Den Haag’’, aldus wethouder financiën Hans Olthof. 

 1. Anderhalf jaar na stofexplosie in Wijhe: wat ging er mis in de maalderij van Arva Specerijen?
  PREMIUM
  VIDEO

  Anderhalf jaar na stofexplo­sie in Wijhe: wat ging er mis in de maalderij van Arva Specerijen?

  Wat gebeurde er exact op 11 september 2019 bij Arva Specerijen in Wijhe? Een stofexplosie zorgde ervoor dat 3 medewerkers gewond raakten en naar het ziekenhuis moesten. De Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) begon een onderzoek naar het bedrijfsongeval, maar na bijna twee jaar is dat onderzoek nog niet afgerond. Waarom duurt dat zo lang? ,,Hoe langer het onderzoek duurt, hoe meer effect het heeft op de uiteindelijke maatregel’’, zegt bestuursrechtadvocaat Remko Wijling.
 2. Astrid, moeder van voetbalster Danique Kerkdijk: ‘Ik weet niet of ik die discipline ook in me zou hebben’
  PREMIUM
  Topsportmoeders

  Astrid, moeder van voetbal­ster Danique Kerkdijk: ‘Ik weet niet of ik die discipline ook in me zou hebben’

  Ze speelde achttien interlands voor de Oranje Leeuwinnen. Werd twee keer kampioen met FC Twente en voetbalde in de Champions League. Anique Kerkdijk uit Olst speelt nu voor Brighton & Hove Albion, de huidige nummer zes in Engeland. Moeder Astrid volgt haar op de voet. ,,Het klinkt misschien gek, maar het contact is nu nog beter dan toen ze in Hengelo woonde.’’

Salland