Volledig scherm
© Cris Sohier

Den Nul voelt zich tekort gedaan over AED's

DEN NUL - Gefronste wenkbrauwen, bewoners die bijna van verbazing van hun stoel vallen. Het doorgaans rustige Den Nul is in de wiek geschoten. Ze begrijpen er geen sikkepit van waarom de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) IJsselland de Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) in het dorpje over het hoofd ziet.

Van Den Nul, Elshof en Marle zijn volgens de RAV IJsselland geen AED's bekend bij HartslagNu. Voorzitter Herman Westerhuis van de stichting AED Den Nul heeft geen idee hoe de ambulancedienst daar bij komt. "Sinds 2007 - statutair 2008 - is onze stichting actief. Al onze AED's zijn opgenomen in het systeem van HartslagNu, direct al bij de start in 2012. Ze zijn in 2012 automatisch overgegaan van het daarvoor al bestaande systeem AED Locator."

In en rond Den Nul zijn vier AED's, destijds aangeschaft met geld dat is ingezameld, geïnstalleerd. Niet alleen Den Nul kan zich tekort gedaan voelen door de RAV IJsselland, maar ook Elshof. "Wij hebben er twee", meldt beheerder Anton Klein Woolthuis van het buurthuis. Voorzitter Annet Schrijver van Plaatselijk Belang Marle beaamt dat de buurtschap geen AED heeft.

Arjan Hanekamp is manager meldkamer ambulancezorg bij de RAV IJsselland. "Het beeld dat we schetsen, is gebaseerd op gegevens van HartslagNu", zegt hij. "Ik denk dat de stichting in Den Nul de AED's niet bij dit systeem heeft aangemeld."

Salland