Varkensboer Peter Koekoek, een van de boeren die zondag hun bedrijf open stellen in de buurt van Broekland en Wijhe.
Volledig scherm
Varkensboer Peter Koekoek, een van de boeren die zondag hun bedrijf open stellen in de buurt van Broekland en Wijhe. © Liselotte Kolthof

Deur gaat open bij boerderijen in Salland

Een varkensbedrijf, een melkveehouderij, een boerderij met vleeskoeien, maar ook een stalinrichter zet zondag van 10 tot 16 uur zijn deuren open tijdens een fietstocht van 18 kilometer tussen Boerhaar en Broekland. Organisator is LTO Salland en Salland Boert en Eet Bewust, waar twee jaar na de start 69 Sallandse boeren bij zijn aangesloten.

 1. Tennis en golf in de lift door nieuwe lockdown: ‘Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat zijn we helemaal bezet’
  PREMIUM

  Tennis en golf in de lift door nieuwe lockdown: ‘Van ’s morgens­vroeg tot ’s avonds laat zijn we helemaal bezet’

  Nu we in de gedeeltelijke lockdown zitten, zijn tennis en golf haast de enige sporten die nog door kunnen gaan. Er wordt nog volop een balletje geslagen op de vele banen in de regio. In Olst, Deventer, Brummen en Lochem blijven de vaste leden gewoon komen. Er komt zelfs nieuwe aanwas bij. Dat er achteraf geen drankje gedronken kan worden, vinden de amateursporters wel een gemis.
 2. Wijhenaren Dick en Bert klussen in Letland al 25 jaar voor kinderen: ‘We appen en mailen nog steeds met Kokkie’
  PREMIUM

  Wijhenaren Dick en Bert klussen in Letland al 25 jaar voor kinderen: ‘We appen en mailen nog steeds met Kokkie’

  Dick Mulder (69) en zijn zwager Bert van der Streek (56) uit Wijhe vieren een bijzonder jubileum. Ze zetten zich al 25 jaar belangeloos in voor scholen en kindertehuizen in Letland. Ze tuften sinds 1995 twaalf keer op en neer naar de voormalige Sovjetrepubliek om daar te klussen voor kinderen. Dick aan het stuur van de bus, gevuld met zo'n 25 jongeren en 10 begeleiders, onder wie Bert.
 3. Camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden ondanks weerstand in de buurt: ‘Gaat om beperkte uitbreiding’
  PREMIUM

  Camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden ondanks weerstand in de buurt: ‘Gaat om beperkte uitbrei­ding’

  LUTTENBERG - Mini-camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden. Nu heeft de camping 25 plekken en dat mogen er 40 worden. De uitbreiding ligt gevoelig in de buurt. Omwonenden staken drie jaar geleden een stokje voor een groter uitbreidingsplan. Met duidelijke afspraken in een nieuw bestemmingsplan hoopt de gemeente Raalte nu te voorkomen dat de campinguitbaters overhoop komen te liggen met de buurt.

Salland