Volledig scherm
© Feest bij Dijkzicht Welsum. De school wint een schoolplein. foto OBS Dijkzicht

Dijkzicht Welsum wint nieuw schoolplein

WELSUM - De kinderen en juffen van de openbare basisschool Dijkzicht in Welsum kregen gistermorgen taart. Want er was wat te vieren! De school is een van de winnaars van een nieuw schoolplein, ter waarde van acht mille.

OBS Dijkzicht nam deel aan een wedstrijd die supermarktketen Coop samen met enkele partners had uitgeschreven. Scholen die meededen aan deze 'schoolpleinactie' kregen een zes meter lang springtouw en werden uitgedaagd om daarmee bijzondere trucs te doen, die te filmen en dat filmpje in te zenden.

Deelnemers maakten zo kans op een nieuw schoolplein van 'Schoolplein14'. De Johan Cruijff Foundation, het fonds van de legendarische met rugnummer 14 spelende Cruijff, gaat vijf van die pleinen aanleggen bij winnende scholen.

De bovenbouw van Dijkzicht ging samen met juf Lotte flink aan de bak. Het lesrooster werd zelfs helemaal omgegooid, waardoor genoeg tijd besteed kon worden aan de choreografie en de filmopnamen. Die waren op verschillende locaties: natuurlijk in school en op het schoolplein, maar ook op het sportveld, in de uiterwaarden van de IJssel en in de Coop in Terwolde.

Al die moeite bleek niet vergeefs. Dinsdagmiddag mochten de leerlingen en de juf een cheque voor een nieuw schoolplein ter waarde van 8.000 euro in ontvangst nemen in Terwolde.

Zie ook www.obsdijkzicht.nl

Salland