Dit is de Oranje Leeuwin uit Olst met dat typerende knotje: ze hoopt op doorbraak op het WK

videoZe groeide op in Olst, waar ze speelde voor SC Overwetering. Woonde in Hengelo, toen ze voor FC Twente speelde. Twee jaar geleden stak voetbalinternational Danique Kerkdijk (23) het Kanaal over. De Stentor zocht haar in de aanloop naar het WK voor vrouwen op in het Engelse Bristol en sprak met haar over familie, eenzaamheid, Oranje, het knotje voor oma en haar toekomst.

Ze doet met een grote glimlach de deur open van haar tussenwoning aan Woodstreet in Bristol-Noord. Trainingspak van de club aan, de haren strak achterover gekamd en vastgezet in een blonde knot. Ze heeft er net een pittige training op zitten, de rode blos op de wangen verraadt nog de inspanningen van even eerder. 

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland