Dit buxusrupsje zakt af naar de buxussen van Debby Kunz en haar man aan de Korticklaan in Olst, om de laatste restjes buxus dood te vreten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit buxusrupsje zakt af naar de buxussen van Debby Kunz en haar man aan de Korticklaan in Olst, om de laatste restjes buxus dood te vreten. © Paul Nolens

Dit jaar staat Olst op het menu van de buxusmot: ‘In twee weken tijd alles weggevreten’

De buxusmot is deze zomer actief in Olst. Met als resultaat dat bijna alle buxussen in het dorp er inmiddels dood bij staan. Het heeft wat jaren geduurd, voordat de destructieve rups in het Sallandse dorp arriveerde, maar het beestje heeft na dertien jaar in Nederland de weg naar het noorden gevonden. Is er enig kruid gewassen tegen de veelvraat?

 1. Gemeenteraad zet lichten op groen voor fietstunnel in Olst. Tegenstanders stappen naar de rechter
  PREMIUM

  Gemeente­raad zet lichten op groen voor fietstun­nel in Olst. Tegenstan­ders stappen naar de rechter

  De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft de seinen op groen gezet voor de komst van een fietstunnel in Olst. De fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat is al maanden voer voor discussie, maar niet in de raadszaal. De bewoners die bezwaar hebben gemaakt tegen het plan, onder aanvoering van Oscar Langeland en Ab Visser, rest niets anders dan de gang naar de Raad van State.
 2. Verenigingen willen zelf kantine draaien in voormalig sportcafé De Hooiberg in Olst. ‘Beter dan cola onder tl-licht’
  PREMIUM

  Verenigin­gen willen zelf kantine draaien in voormalig sportcafé De Hooiberg in Olst. ‘Beter dan cola onder tl-licht’

  Een kopje koffie of een glaasje cola onder tl-verlichting in een zaaltje dat bedoeld is voor vergaderingen. Voor verenigingen die sporten in sporthal De Hooiberg in Olst is het al een jaar realiteit. De gebruikers van de sporthal willen nu zelf het voormalige sportcafé als kantine gaan runnen. ,,We willen snel weer kunnen proosten op een overwinning”, zegt volleybalster Eva Saris.

Salland