Leraar Mark Jan (l) met leerling Joshua.
Volledig scherm
PREMIUM
Leraar Mark Jan (l) met leerling Joshua. © Bert Kamp

Dj-school in Olst stoomt de nieuwe Martin Garrix of Tiësto klaar

Waar in de ene studio gitaarles wordt gegeven, klinkt ergens anders piano. In weer een andere ruimte staan dj-sets en laptops klaar voor de cursus dj. Wordt op deze dj-school bij MEC Muziek in Olst de volgende Martin Garrix of Tiësto opgeleid? De eerste leerlingen zijn in ieder geval razend enthousiast.

 1. Dit is waarom fietsers hier in Wesepe massaal door het gras rijden
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit is waarom fietsers hier in Wesepe massaal door het gras rijden

  Dat de rondweg de verkeersdrukte op de Raalterweg in Wesepe heeft opgelost, is al jaren duidelijk. Maar de rondweg toont ook aan dat fietsers zich niet altijd houden aan de gebaande paden. Veel fietsers maken gebruik van het ‘olifantenpaadje’, dat precies de vroegere route van de Raalterweg markeert. De oplossing volgens Vincent Wever, werkzaam bij verkeersbureau Goudappel Coffeng: ,,Maak van de shortcut een officieel fietspad.”
 1. Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wijhe komt er hulp voor verstandelijk gehandicapte in stemhokje
  PREMIUM

  Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wij­he komt er hulp voor verstande­lijk gehandicap­te in stemhokje

  Niemand mag mee in het stemhokje als je tijdens de verkiezingen je stem uit gaat brengen. Dat maakt dat stemmen een lastig verhaal wordt voor verstandelijk gehandicapten die wel stemrecht hebben. Daarom vindt Petra Koekkoek, raadslid van de PvdA in Olst-Wijhe, dat er ondersteuning moet komen voor deze groep en dat er iemand mee mag achter het gordijntje van het stemhokje. Het kabinet reageert nu enthousiast en wil experimenteren.
 2. Historisch Dijkstoelhuisje in Wijhe is vanaf morgen even open voor publiek
  PREMIUM
  video

  Historisch Dijkstoel­huis­je in Wijhe is vanaf morgen even open voor publiek

  In een bocht op de oude dijk net buiten Wijhe staat het grootste Dijkstoelhuisje van Salland. Het pand is er slecht aan toe. Om het historisch erfgoed te behouden, heeft eigenaar Ralph Mulders architect Marcia Mulder in de arm genomen. Zij staat erop dat Mulders het dijkmagazijn eerst openstelt voor publiek. ,,Een prachtkans om het huisje in originele staat te zien’’, zegt de architect.
 3. Verliefd op oude IJsselhoeve: Johan en Guusta uit Den Nul koesteren historie van hun boerderij met hulp van stichting
  PREMIUM
  VIDEO

  Verliefd op oude IJsselhoe­ve: Johan en Guusta uit Den Nul koesteren historie van hun boerderij met hulp van stichting

  Johan Jonker en Guusta Zuurbier werden 23 jaar geleden op slag verliefd op een boerderij in Den Nul van 300 jaar oud. Waar veel mensen hun oude boerderij moderniseren, koesteren Johan en Guusta het oude. Stichting IJsselhoeven is maar wat blij met het stel. De stichting doet er alles aan zoveel mogelijk oude boerderijen te behouden. ,,Ze vertellen een verhaal.”

Salland