Volledig scherm
Johnny de Mol steekt beide duimen omhoog tussen de leden van Theater Onbeperkt. © Sonja de Vries

Door Johnny de Mol bejubelde film ‘Anders Bekeken’ gaat op 23 juni in Olst in première

De première van de film ‘Anders Bekeken’ op 23 juni wordt uniek voor Olst, omdat bijna alle scenes in dit dorp zijn opgenomen. En bovendien omdat Johnny de Mol de productie van Theater Onbeperkt uit Deventer aanprees in zijn tv-programma ‘Down met Johnny’ en er zelfs een stuntman voor leverde.

In Olst zullen op 23 juni beelden te zien zijn die cinemaliefhebbers kennen van het bekende Filmfestival van Cannes. Vanaf 15.00 uur komen de feestelijk geklede acteurs voorrijden in prachtige bolides . Ze zullen voor de première in het Holstohus schrijden over de rode loper. U kunt zelf ook in vol ornaat bij de filmvertoning aanwezig zijn. Deze begint om 15.45 uur.

Na afloop is er gelegenheid voor en drankje en kunt u in gesprek gaan met regisseur Luisella Lai. Ook de acteurs zullen het een eer vinden om hun verhaal te vertellen. Het festival wordt afgesloten met een buffet van Eetkamer ‘Hier is ut’.

Doe maar gek

Doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg, luidt het motto van de film. Het verhaal gaat over een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking. Zij raken uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen. 

Vrijwel alle scènes zijn in Olst opgenomen en veel dorpsbewoners spelen erin mee of hebben actief geholpen bij de totstandkoming van de film.

Kaartverkoop

Vanaf 15 mei start de kaartverkoop in het Holstohus. Kaarten voor de film kosten 7 euro, het buffet kost 17,50 euro. U kunt kaarten kopen bij Eetkamer ‘Hier is ut’ of bestellen via het e-mailadres andersbekeken@uthuus.nl (onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres en aantal kaarten en eventuele deelname aan buffet plus dieetwensen). De bestelde kaarten zijn op 23 juni vanaf 14.30 uur af te halen bij ‘Hier is ut’ in het Holstohus.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland