Acteur Arno van Dijk (L) in een scene uit Judas. Arno (vriend van Cor van Hout) wordt beschoten voor een Chinees restaurant. Arno is ook ambtenaar bij de gemeente Olst Wijhe.
Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Arno van Dijk (L) in een scene uit Judas. Arno (vriend van Cor van Hout) wordt beschoten voor een Chinees restaurant. Arno is ook ambtenaar bij de gemeente Olst Wijhe. © Rob Voss

Doordeweeks is Arno ambtenaar in Olst-Wijhe, in het weekend filmfigurant

Door de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en prop je ’s ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

De gouden tip kwam pas bij mij binnen toen hij al lang en breed neergeschoten was. Tja. Arno had koud de Chinees verlaten, was nog aan het sabbelen op zijn pepermuntje en vervolgens vlogen de kogels hem om de oren. De rode BMW-motor met daarop de twee moordenaars reed door, hij viel. ,,Doet zoiets nou pijn, zo’n val?” vraag ik aan figurant Arno van Dijk uit Nieuwleusen, die monter voor mij zit.

 1. Strijd voor veiligheid in Olst. ‘Oppassen dat ik er niet te veel tijd in steek, anders heb ik thuis een probleem’
  PREMIUM

  Strijd voor veiligheid in Olst. ‘Oppassen dat ik er niet te veel tijd in steek, anders heb ik thuis een probleem’

  Gemeentelijke stukken uitpluizen, inspraakavonden bijwonen, bezwaarschriften opstellen. En dat allemaal op je vrije avond of zondagmiddag. Je moet er maar zin in hebben. Olstenaren Oscar Langeland en Ab Visser ‘strijden’ voor verkeersveiligheid in hun dorp en vinden dat de normaalste zaak van de wereld. ,,Mijn vrouw zegt weleens: ‘ben je weer bezig met je project?!’”
 2. CDA Olst-Wijhe voelt zich op achterstand gezet bij energieplan: ‘Corona geen excuus’
  PREMIUM

  CDA Olst-Wij­he voelt zich op achter­stand gezet bij energie­plan: ‘Corona geen excuus’

  Heeft de politiek in de gemeente Olst-Wijhe nog iets in te brengen als het gaat om een regionaal plan om zo veel mogelijk duurzame energie op te wekken. CDA-gemeenteraadslid Elleke Steenbergen heeft dat gevoel niet, omdat het eerste plan vorige maand werd gepresenteerd zonder dat de lokale politiek de inhoud goed kende. ,,Corona mag nooit een excuus zijn om de raad er niet op tijd bij te betrekken.”

Salland