Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Voss

Doordeweeks is hij veiligheidsexpert, in het weekend is Michiel imker

Door de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en prop je ’s ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

 1. Verenigingen willen zelf kantine draaien in voormalig sportcafé De Hooiberg in Olst. ‘Beter dan cola onder tl-licht’
  PREMIUM

  Verenigin­gen willen zelf kantine draaien in voormalig sportcafé De Hooiberg in Olst. ‘Beter dan cola onder tl-licht’

  Een kopje koffie of een glaasje cola onder tl-verlichting in een zaaltje dat bedoeld is voor vergaderingen. Voor verenigingen die sporten in sporthal De Hooiberg in Olst is het al een jaar realiteit. De gebruikers van de sporthal willen nu zelf het voormalige sportcafé als kantine gaan runnen. ,,We willen snel weer kunnen proosten op een overwinning”, zegt volleybalster Eva Saris.
 2. Bas Vlaskamp uit Olst fietst langs de rand van Nederland: 1900 kilometer in 99 uur. ‘Slapen doe je zo min mogelijk’
  PREMIUM

  Bas Vlaskamp uit Olst fietst langs de rand van Nederland: 1900 kilometer in 99 uur. ‘Slapen doe je zo min mogelijk’

  Hij is ‘wel vermoeid’. En heeft ‘wat pijntjes’ aan voeten, knieën en nek. Bas Vlaskamp (28) uit Olst heeft de Race around the Netherlands woensdag om 10.58 uur afgerond. Hij eindigde als vierde, waar hij het evenement vorig jaar als winnaar afsloot. ,,Er gingen veel dingen goed, maar ook veel dingen niet goed”, is zijn bondige samenvatting van de fietstocht van 1900 kilometer.

Salland