Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Drankrijder uit Olst verliest rijbewijs na ongeluk op N35

Een 64-jarige automobilist uit Olst is heeft zaterdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren na een ongeluk op de N35 in Haarle. Daar reed hij in beschonken toestand achterop zijn voorligger.

 1. Wesepe moet nog langer geduld hebben voordat dorpsicoon herbouwd is: molenwieken komen eind volgend jaar
  PREMIUM

  Wesepe moet nog langer geduld hebben voordat dorpsicoon herbouwd is: molenwie­ken komen eind volgend jaar

  Een dag voordat Wesepe in april 1945 bevrijd werd, ging de korenmolen van het dorp in vlammen op. Driekwart eeuw later staat er aan de Bokkelerweg iets wat al sterk lijkt op een molen, maar één cruciaal onderdeel ontbreekt: de wieken. Het prestigeproject van Henry Franken heeft minimaal een jaar vertraging opgelopen, maar dat is volgens de toekomstig molenbewoner geen probleem. „Ik heb geduld, het is een project voor de lange termijn.”
 2. Kermis enige onderdeel van Olsterfeest dat wel doorgaat: ‘Nu gebeurt er gelukkig nog iets’
  PREMIUM

  Kermis enige onderdeel van Olster­feest dat wel doorgaat: ‘Nu gebeurt er gelukkig nog iets’

  Het is nog steeds niet als andere jaren, maar inwoners van Olst krijgen dit jaar toch een vleugje mee van het Olsterfeest. De kermis is, ook dit jaar, het enige onderdeel dat wel door gaat. Er mogen maximaal honderd personen tegelijk de kermis op. Kinderen onder de achttien jaar krijgen een polsbandje zodat ze met zijn tweeën tegelijk in een attractie kunnen. „De rest van onze energie steken we in volgend jaar.”

Salland