Op de IJssel bij Welsum mogen binnenvaarttankers ontgassen. Olst-Wijhe, Zwolle en Kampen vragen het ministerie het verbod eerder in te stellen dan 2026, zoals nu beoogd is.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de IJssel bij Welsum mogen binnenvaarttankers ontgassen. Olst-Wijhe, Zwolle en Kampen vragen het ministerie het verbod eerder in te stellen dan 2026, zoals nu beoogd is. © Freddy Schinkel | Inzet: Marcel Kuster

Drie IJsselgemeenten vragen minister: ‘Stop ontgassen op de IJssel’

Herxen en Welsum krijgen steun van drie gemeenten aan de IJssel in hun strijd voor het ontgassingsverbod voor vrachtschepen. Olst-Wijhe, Kampen en Zwolle sturen een gezamenlijke brief naar de minister dat het verbod op varend ontgassen op de IJssel eerder ingevoerd moet worden dan 2026, zoals nu gepland staat.

0 reacties

  1. Proef met mobiel ontgassen van tanker in haven Lelystad: ‘We vragen aandacht voor een probleem’
    PREMIUM

    Proef met mobiel ontgassen van tanker in haven Lelystad: ‘We vragen aandacht voor een probleem’

    De provincie Flevoland gaat een proef doen met het gecontroleerd ontgassen van een schip. Het is een alternatief voor tankers die nu nog varend ontgassen op het IJsselmeer en langs de Flevolandse kust. Hierbij komen gevaarlijke stoffen vrij en dat baart de provincie grote zorgen. ,,Je kunt aan de zijlijn roepen dat het anders moet, maar je kunt ook verantwoordelijkheid nemen’’, zegt gedeputeerde Cora Smelik.

Salland