Drones als extra bewaking van de dijken vanwege langdurig hoogwater

videoIn de strijd tegen het aanhoudende hoge water, dat de dijken verzadigt en de kans op doorbraken vergroot, schakelt het waterschap drones in. Van 40 meter hoogte ziet de drone elk ‘lek’ in de verzwakte IJsseldijk tussen Zwolle en Olst. Ook op plekken waar de mens maar moeilijk kan komen. Maandag gaat-ie opnieuw de lucht in, als de rivier alwéér piekt.

Met een oranje stok in de hand en een drone boven hun hoofd jagen dijkbeheerders komende dagen op ondergrondse ‘watertunnels’ die de dijk langs de IJssel verzwakken. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) is enthousiast over de combinatie van mens en techniek. Juist nu de dijk langs de rivier extra zwak is door het aanhoudende hoogwater.

  1. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
    Video | Stuur je foto's

    Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

    Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland