Dubbele jassen en vlugge vingers: zo gingen de chocoladedieven te werk

videoRuim 300 repen Milka-chocolade, 150 doosjes Merci en 85 blikjes vis. Dat trof de politie maandagavond in Raalte aan in de kofferbak van twee winkeldieven. De buit van een strooptocht langs supermarkten in de regio, zo bleek al snel. ,,Dit waren hele gehaaide jongens.’’

Ze gebruikten speciale jassen, wisten precies waar ze voor kwamen en stonden binnen een paar minuten weer buiten. De twee mannen die maandag op hun boevenpad zeker drie supermarkten in de regio bezochten. In Diepenveen kon diefstal nog worden voorkomen, in Olst en Wijhe slaagde het plan van de criminelen wel.

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Salland