Dure Porsche crasht in droge sloot bij Wijhe: grote verliezer van Deventer rally

video & updateEen dure Porsche is tijdens een rally in de buurt van Wijhe zwaar beschadigd geraakt bij een crash. De organisatie uit Deventer vindt het ‘doodzonde’, maar is blij dat de inzittenden er slechts met wat butsen en builen vanaf zijn gekomen. 

De Miglia Daventria-rally voor het goede doel hoort alleen winnaars te kennen, maar zaterdag waren een Porsche 911 Turbo en zijn eigenaar de grote verliezers. Op de Kappeweg bij Wijhe ging het mis. 

Snel?

Wie bij ‘rally’ denkt aan hoge snelheden: die heeft het in dit geval mis. ‘Nee, zeker niet’, reageert Joop Meijlink, betrokken bij de organisatie. ,,Zo snel mogelijk, dat willen we zeker niet.’’ Hij vermoedt dat een ‘ongelukkige situatie’ zich voordeed toen de bestuurder met zijn Porsche in de droge sloot crashte. 

Volledig scherm
Een agent kijkt toe terwijl zijn collega en een rallyrijder een telefoon uit de gecrashte Porsche proberen te vissen. © NewsUnited/Jasper Hutten

Het gaat om twee mannen uit Amsterdam. Meijlink: ,,De bestuurder en de inzittende zijn nog wel gecontroleerd in het ziekenhuis, maar er was gelukkig niets aan de hand. Een paar schrammen misschien. En de schrik. Maar verder niet.’’

De auto, met een nieuwwaarde van een slordige 230.000 euro, raakte wel flink beschadigd. De sportwagen moest door een bergingsbedrijf worden opgehaald.

Tribune

De Rotary Club Deventer is de organisator van de rally waaraan vooral oude auto’s meedoen. De opbrengst komt ten goede aan een tribune tijdens Deventer Op Stelten dit jaar waar licht verstandelijk gehandicapten plek kunnen nemen. 

Volledig scherm
De zwaar beschadigde Porsche, die op de kop in de sloot bij Wijhe belandde. © NewsUnited/Jasper Hutten

Salland