Een impressie van hoe Olstergaard er uit kan komen te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van hoe Olstergaard er uit kan komen te zien. © Angelique Volkers

Duurzame nieuwbouwwijk Olstergaard in Olst komt er definitief: eerste werkzaamheden al begonnen

Het had nog wat voeten in de aarde, maar vanaf augustus wordt er begonnen met de bouw van de duurzame wijk Olstergaard in Olst. Het project liep vertraging op, omdat er een aanvullend onderzoek naar stikstofuitstoot nodig was. Nu alle seinen op groen staan, komen aan de zuidoostelijke rand van Olst ongeveer 80 woningen. 

0 reacties

 1. Ozb toch niet omhoog in Olst-Wijhe? Gemeentebelangen wil risico nemen om ‘andermans portemonnee’ te ontzien
  PREMIUM

  Ozb toch niet omhoog in Olst-Wij­he? Gemeentebe­lan­gen wil risico nemen om ‘andermans portemon­nee’ te ontzien

  De onroerendezaakbelasting (ozb) omhoog, of toch niet? Als het aan Gemeentebelangen Olst-Wijhe (GB) ligt, gaan de lasten voor huizenbezitters volgend jaar níet stijgen. Maar waar moet dan op bespaard worden om de begroting voor de komende jaren kloppend te maken? Wat GB betreft wordt er wat risico genomen. ,,Eerst willen we zeker zijn van structureel meer geld voor jeugdzorg. Dan kijken we volgend jaar wel verder.’’
 2. Wijhenaar valt in herhaling en wordt weer gepakt met drugs en wapens: 2,5 jaar cel geëist
  PREMIUM

  Wijhenaar valt in herhaling en wordt weer gepakt met drugs en wapens: 2,5 jaar cel geëist

  Nog geen jaar nadat hij in Wijhe was betrapt met een grote hoeveelheid drugs, erectiepillen, veel contant geld en wapens in huis, trof de politie Wouter J. in Zwolle aan bij een lokfiets. Met drugs op zak, een pistool en drieduizend euro in zijn sok. De combinatie van geld, drugs en wapens doet vermoeden dat J. dealt, maar zo moet de rechtbank dat niet zien, zei de voormalig Wijhenaar dinsdag tijdens zijn strafzaak.

Salland