Rond Het Averbergen in Olst was begin deze week rood-wit afzetlint gespannen, om te voorkomen dat mensen toch naar binnen gingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rond Het Averbergen in Olst was begin deze week rood-wit afzetlint gespannen, om te voorkomen dat mensen toch naar binnen gingen. © GinoPress B.V.

Eerst afzetlint en nu bordjes om bezoek aan ouderen in Olst écht te voorkomen

Een rood-wit afzetlint rondom het hele verzorgingshuis spannen om te voorkomen dat familieleden en bekenden op bezoek gaan bij de bewoners. Die rigoureuze maatregel was eerder deze week korte tijd van kracht bij woonzorglocatie Het Averbergen in Olst. Inmiddels is het lint vervangen door bordjes.

Een kijkje nemen bij de ouderen is momenteel helemaal niet mogelijk, vanwege het coronavirus. Bij het personeel waren begin deze week echter sterke vermoedens dat mensen van buitenaf toch naar binnen gingen voor een bezoek aan de bewoners. Dat bevestigt Jos van de Kemenade, woordvoerder van Carinova, waar de locatie Het Averbergen onder valt. Personeel kwam erachter doordat er bijvoorbeeld goederen waren afgegeven bij de bewoners die nog niet bij hen bekend waren.

Salland