De Vreugdewippers uit Boskamp werd met deze wagen al eens winnaar in Raalte.
Volledig scherm
De Vreugdewippers uit Boskamp werd met deze wagen al eens winnaar in Raalte. © Hans van de Vlekkert

Eerste Sallandse carnavalsoptocht op de Boskamp gewoon van start

De eerste Sallandse carnavalsoptocht die traditiegetrouw op de Boskamp wordt gehouden is vanmorgen om tien uur gewoon van start gegaan. 

 1. Drukte bij paspoortaanvragen in Salland, Deventer, Zutphen en de Achterhoek: sommige gemeenten hanteren langere levertijd
  PREMIUM

  Drukte bij paspoort­aan­vra­gen in Salland, Deventer, Zutphen en de Achterhoek: sommige gemeenten hanteren langere levertijd

  Er is beduidend meer vraag naar nieuwe paspoorten. Dat merken de gemeenten in de regio Salland, Deventer en de Achterhoek. Doordat steeds meer landen toegankelijk worden voor vakantiegangers uit Nederland, besluiten meer mensen een paspoort aan te vragen. Een enkele gemeente waarschuwt voor langere wachttijden. Dat zijn bijvoorbeeld Zutphen, Berkelland en Brummen.
 1. Wat Peter ook zegt, zijn buren mogen bouwen vlak naast zijn tuin: ‘Ze spelen met gemeente onder één hoedje’
  PREMIUM
  3

  Wat Peter ook zegt, zijn buren mogen bouwen vlak naast zijn tuin: ‘Ze spelen met gemeente onder één hoedje’

  Peter en Thalessa van Ee wonen sinds vier jaar in hun droomhuis in het buurtschap Middel. Tegelijk met hun buren bouwden ze een nieuwbouwhuis, met vrij uitzicht over het landschap achter hun huis. Vorig jaar werden ze onaangenaam verrast door een plan van de buren om hun woning fors te vergroten. ‘Dat mag toch niet zomaar?’, dachten ze. Maar inmiddels staat er een schuur van 21 meter direct naast hun tuin. Of is het geen schuur maar toch een uitbouw van de woning?
 2. Groen licht voor scholencluster in Wijhe, maar zorgen over voortbestaan buurthuis Boerhaar
  PREMIUM

  Groen licht voor scholen­clus­ter in Wijhe, maar zorgen over voortbe­staan buurthuis Boerhaar

  Het basisscholencluster in Wijhe komt er. De gemeenteraad van Olst-Wijhe zette maandagavond de lichten op groen voor het realiseren van één schoolgebouw voor alle basisscholieren op het SPOC-park. Dit betekent dat de huidige scholen in Wijhe en Boerhaar over een paar jaar verdwijnen. ,,We vinden dat er oog moet zijn voor de gevolgen van ons besluit voor het buurthuis op de Boerhaar’’, maakte Stefan Groote Schaarsberg (VVD) een kanttekening bij het besluit.

Salland