Volledig scherm
PREMIUM
Hanno Bos (45) en Mirjam Klein Herenbrink (50) op het spoor in Heino waar het bijna fout afliep eerder deze week. © FOTO HISSINK

Elektrische rolstoel van Hanno Bos uit Wijhe valt midden op het spoor uit: verzorgster redt hem van naderende trein

Het waren hachelijke momenten voor ALS-patiënt Hanno Bos (45) en zijn verzorgster Mirjam Klein Herenbrink (50) eerder deze week. De elektrische rolstoel van Bos weigert midden op het spoor in Wijhe, terwijl een naderende trein onderweg is. Op het allerlaatste moment weet de verzorgster van Bos hem van het spoor te halen.

Het had heel anders kunnen aflopen voor de twee. Eerder deze week keren de twee van een afspraak huiswaarts. Bij het oversteken van het treinspoor, rinkelen de treinbellen. Direct valt de rolstoel van Bos uit. Midden op het spoor, terwijl een trein met volle snelheid nadert. De verzorgster bedenkt zich geen moment, gooit de fiets van haar af en doet alles om Bos van het spoor te krijgen.

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland