Albert Bijsterbosch is trots op zijn duurzame IJsselhoeve.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Bijsterbosch is trots op zijn duurzame IJsselhoeve. © Ronald Hissink

Energiekosten? Albert betaalt 2 euro per maand en woont in boerderij uit 1860: ‘Heb nog enkel glas’

Wonen in een boerderij uit 1860, dat móet met de huidige energieprijzen haast onbetaalbaar zijn. Niet voor Albert Bijsterbosch uit Welsum. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in een oude IJsselhoeve onderaan de dijk en moet maandelijks 2 euro overmaken naar de energiemaatschappij. ,,Het oude met het nieuwe combineren, dat vind ik mooi.’’

27 reacties

 • Jan Van Hamburg

  2 maanden geleden
  mooi als je financieele ruimte er voor hebt maaar minder mooi is het als je gaat stoken met een enorme houtvoorraad . wel eens gehoord van mensen met longklachten>?? 45% wij stikken bijna van de verstikkende rook .
 • Ben Mulder

  2 maanden geleden
  Bij een goed onderhouden cv ketel komt geen co2 vrij Hendrik Willemsen en heeft een veel hoger rendement dan wat voor houtkachel ook .en bij gas ook geen fijnstof
 • Bert Huijgen

  2 maanden geleden
  Ja als je heel veel hout verstookt dan heb je een 'lage energierekening'. Wat zijn zijn kosten voor hout? Is dit duurzaam hout? De verbranding van hout is in ieder geval nooit duurzaam.
 • Kas van Dam

  2 maanden geleden
  @G Timmer, ik krijg zo'n 80 euro terug in de maand, dus zo knap is het niet...
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @J Visser. Nogmaals....niet als je goed stookt, een moderne kachel hebt en filter in de pijp hebt. Even kijken wat je langer overleeft....10 minuten opsnuiven wat er uit een kachelpijp komt, of 10 minuten de afvoerbuis van een c.v. ketel? De eerste ruik je meer en ga je mogelijk veel van hoesten, de 2e lig je in no-time in coma.
 1. Man (66) uit Heino overleeft wonderlijke rechtszaak én ruzie met z’n vrouw na vondst ‘illegale’ diertuigen en ganzen
  PREMIUM

  Man (66) uit Heino overleeft wonderlij­ke rechtszaak én ruzie met z’n vrouw na vondst ‘illegale’ diertuigen en ganzen

  Illegale vangkooien en wildklemmen, en bezit van ganzen in strijd met de regels. Een 66-jarige Sallander maakte het volgens de politie erg bont op zijn perceel in Heino. Maar ving en doodde hij wel illegaal dieren? En mocht hij de bewuste ganzen écht niet hebben? De rechtszaak krijgt een bijzondere wending als blijkt hoe de Heinoër aan de spullen en dieren kwam.
  Heino