Volledig scherm
PREMIUM
Het zijn de minsten niet die een lot hebben gekocht. Zanger en rapper Typhoon, die zelf in Herxen resideert, zegt wel oren te hebben naar de hoofdprijs van de loterij. De vraag is alleen of de trekking wel door kan gaan. © Stichting Dorpshuis Herxen

Fiasco dreigt voor loterij in Herxen om villa of Ferrari

Alleen als er zondag vóór 12.00 uur nog een paar duizend loten zijn verkocht, kan de trekking doorgaan van de geruchtmakende loterij in Herxen. De winnaar van de hoofdprijs kan kiezen uit een vakantievilla in Heino ter waarde van 162.500 euro of een fonkelnieuwe Ferrari.

Fred Dalhuisen, voorzitter van Stichting Dorpshuis Herxen, wekt nog altijd een beheerste indruk, ook al dreigt de trekking niet door te gaan. Er moeten zondag om 12.00 uur tenminste 7708 loten à 98 euro zijn verkocht. Alleen dan kan de notaris om 17.00 uur in actie komen in het dorpshuis De Herxer Marke en aansluitend de diverse prijswinnaars bekendmaken. Dat betekent dat er op vier dagen nog een paar duizend loten verkocht moeten worden. Er gaan maximaal 9999 loten van de hand.

Salland