Wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen is gevraagd als externe formateur voor de formatie van de coalitie in Olst-Wijhe.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen is gevraagd als externe formateur voor de formatie van de coalitie in Olst-Wijhe. © Gemeente Ommen

Formatie coalitie Olst-Wijhe gaat moeizaam volgens PvdA: ‘Wij vinden het een aanfluiting’

Gemeentebelangen (GB), CDA en VVD in Olst-Wijhe willen samen de coalitie vormen, maar ook ruimte geven aan de oppositiepartijen. Dat moet gebeuren door een strategische raadsagenda op te stellen waar alle partijen aan bijdragen. De PvdA noemt de gang van zaken ‘een aanfluiting’.

0 reacties

  1. Verhoudingen Olst-Wijhe verschuiven door winst Gemeentebelangen en verlies CDA: is dit het einde van het raadsbreed akkoord?
    PREMIUM
    analyse

    Verhoudin­gen Olst-Wij­he verschui­ven door winst Gemeentebe­lan­gen en verlies CDA: is dit het einde van het raadsbreed akkoord?

    De verkiezingsuitslag in Olst-Wijhe heeft een grote verschuiving in de politieke verhoudingen tot gevolg. Het CDA leidt een gevoelig verlies, terwijl Gemeentebelangen Olst-Wijhe triomfeert met forse winst. Daardoor zal de formatie er anders uitzien dan de vorige keer. Met als grote vraag: zet Gemeentebelangen het raadsbreed akkoord aan de kant?

Salland