In hartje Olst staat een roze fiets. Die staat er niet zomaar: de lokale PvdA-afdeling gebruikt de tweewieler om de verkiezingsposter een opvallend plekje in het dorp te geven.
Volledig scherm
PREMIUM
In hartje Olst staat een roze fiets. Die staat er niet zomaar: de lokale PvdA-afdeling gebruikt de tweewieler om de verkiezingsposter een opvallend plekje in het dorp te geven. © Gerard Vrakking

Geen verkiezingsborden om ouderwets posters te plakken? PvdA Olst-Wijhe parkeert promotiefietsen in de gemeente

Wie de gemeente Olst-Wijhe binnenrijdt, hoeft geen borden te verwachten met de landelijke politieke kopstukken erop. Zonde van het geld, vinden ze in de gemeente aan de IJssel. Omdat de lokale afdeling van de PvdA tóch zichtbaar wil zijn in verkiezingstijd, heeft de partij een aantal fietsen in Olst en Wijhe geparkeerd, mét poster erop. ,,Je mag je fiets toch overal neerzetten?’’ zegt afdelingsvoorzitter Christian Boxman.

 1. Regionale marktkooplui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’
  PREMIUM

  Regionale marktkoop­lui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’

  Ze ervaren nog altijd schreeuwende rechtsongelijkheid. De marktkooplui van non-food (alles dat niet eetbaar is), mogen hun waren nog steeds niet verkopen, terwijl andere ondernemers hun klanten wél mogen bedienen, al dan niet op afspraak. Marktkooplieden uit de regio vestigen hun hoop daarom op protesten en een eventuele rechtsgang, want ze dreigen aan de coronamaatregelen ten onder te gaan.
 2. Eerste ‘witte goud’ gestoken bij De Weerd in Wesepe: ‘Twee gezinnen krijgen asperges thuis opgediend’
  PREMIUM
  VIDEO

  Eerste ‘witte goud’ gestoken bij De Weerd in Wesepe: ‘Twee gezinnen krijgen asperges thuis opgediend’

  Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: het steken van de eerste asperges. Hoewel het half maart is zijn de eerste asperges uit de kas in Wesepe goed genoeg bevonden door De Weerd en kan het steken beginnen. Dit jaar wordt de samenwerking gezocht met de horeca. Samen met Restaurant Het Buytenhuis uit Heino is een speciale actie opgezet en worden de eerste asperges van het jaar bij twee gezinnen thuis thuis opgediend. Maar de grote vraag is: kunnen we de asperges verwachten op de paastafel?
 3. Deventer horrorhuurder van Olster camping ’t Haasje gegooid, nu moet zijn rotzooi nog volgen
  PREMIUM

  Deventer horrorhuur­der van Olster camping ’t Haasje gegooid, nu moet zijn rotzooi nog volgen

  De huurder van twee chalets op camping ’t Haasje in Olst is met hulp van de rechter van het terrein gegooid, maar nu wil de beheerder ook van diens troep af. ,,Hij heeft er alles aan gedaan om nog wat geld te verdienen door zijn chalet te verkopen. Maar dat wat hem centen ging kosten, liet hij achter.’’ Het probleem lijkt dat de huurder na zijn vertrek niet bij de landsgrenzen is gestopt.
 1. Verstappen wint glijspektakel in Imola, Norris uitzinnig van vreugde met 2e podium
  Play

  Verstappen wint glijspekta­kel in Imola, Norris uitzinnig van vreugde met 2e podium

 2. Meerdere gewonden bij ernstig ongeluk op N302
  Play

  Meerdere gewonden bij ernstig ongeluk op N302

Salland