Vanaf 17 februari stopt bus 161 niet meer bij de haltes Langstraat en Het Weytendaal.
Volledig scherm
Vanaf 17 februari stopt bus 161 niet meer bij de haltes Langstraat en Het Weytendaal. © Tom van Dijke

Gemeente maakt zich sterk voor behoud ‘rondje door Wijhe’ bus 161

De gemeente Olst-Wijhe is niet blij met het besluit van de provincie Overijssel om het ‘rondje door Wijhe’ van buslijn 161 te schrappen. Bezwaar maken is echter geen optie. ,,Maar we hebben zowel mondeling als per brief onze bezwaren kenbaar gemaakt tegen het plotseling opheffen van de haltes Langstraat en Het Weytendaal”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Buslijn 161 tussen Zwolle en Deventer rijdt vanaf 17 februari, wanneer de nieuwe dienstregeling ingaat, geen rondje meer door Wijhe. Ook komen de laatste ritten van de dag in beide richtingen te vervallen.

Irritatie

,,Dit heeft te maken met het aantal passagiers dat gebruik maakte van de geschrapte haltes, en tegelijkertijd met irritatie die de vervoerder merkt bij doorgaande reizigers, omdat zij voor hun gevoel voor niks het rondje door Wijhe maken”, aldus de woordvoerder. ,,Maar wij zijn het niet eens met dit besluit. Het college wil hierover dan ook in overleg met de provincie Overijssel.”

Eerder stelde GroenLinks al vragen in de Provinciale Staten over aanpassingen in de nieuwe dienstregeling, maar die haalden niets uit. ,,Toch willen wij het gesprek met de provincie aangaan. Wij wisten niks van dit besluit. Heeft de provincie wel alle beschikbare informatie bekeken? Welke afwegingen zijn er precies gemaakt? We hopen dan ook dat het schrappen van de haltes wordt heroverwogen. Het doel is om het ‘rondje door Wijhe’ van buslijn 161 te behouden.”

Salland