Volledig scherm
Foto: ANP

Geslaagde uitvoering Wijhese Harmonie

WIJHE De Wijhese Harmonie kan terugzien op een geslaagde jaarlijkse uitvoering, afgelopen zaterdag in een goed bezet Capellenborg Theater.

Onder leiding van de september vorig jaar aangetreden nieuwe dirigent Gerard Gerrits verzorgden de enthousiaste muzikanten een gevarieerd programma, met zowel klassieke werken voor harmonieorkest, als arrangementen van moderne popnummers. In beide genres voelen de muzikanten zich hoorbaar thuis. Zo werden voor de pauze o.a. de monumentale mars Arsenal en de mysterieuze Alpina Saga uitgevoerd. Na de pauze lag de nadruk op het lichtere repertoire, met als hoogtepunten een selectie uit de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (met fraaie solo van de saxgroep) en een compilatie van songs van Adele.

Al met al was het een zeer geslaagd concert. Dirigent Gerard Gerrits heeft in korte tijd al zijn stempel op het orkest weten te zetten, met veel aandacht door dynamiek en ritmiek.

Behalve het grote orkest, gaf ook het jeugdorkest acte de présence. Onder leiding van Guido Cornet gaven de jongelui een mooi mini-concert, waarbij de inzet en het speelplezier opvielen. Veelbelovend voor de toekomst!

Voorzitter Anouk Nijlant kon tijdens de avond ook nog een aantal jubilarissen in het zonnetje zetten. Ireen Grandjean en Daphne Schurink kregen bloemen voor hun vijfjarig lidmaatschap. Gerrit Hulleman werd gehuldigd voor 50 jaar trouwe dienst. Bas van der Hulst en Bart Geerdink beiden voor twaalf en een half jaar. Ze kregen het bijbehorende ereteken van de KNFM opgespeld.

De Wijhese Harmonie bestaat dit jaar 130 jaar. Met haar jeugdige bezetting en enthousiasme kan ze de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Salland