De aardehuizen in Olst staan naast een akker. Dit jaar wordt een strook naast de ecologische huizen niet met gif onkruidvrij gehouden, dat regelen de aardehuisbewoners zelf.
Volledig scherm
PREMIUM
De aardehuizen in Olst staan naast een akker. Dit jaar wordt een strook naast de ecologische huizen niet met gif onkruidvrij gehouden, dat regelen de aardehuisbewoners zelf. © Ronald Hissink

Gifvrije zone naast aardehuizen in Olst oplossing voor conflict: ‘Met ruziemaken schiet je niks op’

De ecologische aardehuizen in Olst liggen voorlopig niet meer in de vuurlinie van de gifspuit. De plooien met loonwerker Luc Gubbels zijn gladgestreken; de boer heeft voorgesteld dat er een strook naast de ecologische wijk vrij van gif blijft. Op voorwaarde dat de aardehuisbewoners zélf zorgen voor het onkruidvrij houden van deze gifvrije zone. 

  1. Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’
    PREMIUM
    1

    Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’

    De sloop van alle naoorlogse noodwoningen aan de Olsterkampweg lijkt een stap dichterbij. Tegenstanders wilden graag vier huisjes behouden als gemeentelijk monument, maar de monumentencommissie adviseert Olst-Wijhe deze huisjes geen status te geven. Daarvoor in de plaats gaat de gemeente nu kijken of soortgelijke wederopbouwhuisjes in Wijhe wél tot gemeentelijk monument kunnen worden benoemd. ,,Dat is leuk, maar daar is het ons helemaal niet om te doen. Het gaat ons om Olst’’, zegt Cees Kunkeler van erfgoedvereniging Heemschut.

Salland