Volledig scherm
De topdrie van de kandidatenlijst van GroenLinks in de gemeente Olst-Wijhe (vlnr): Hans van Polen, Miriam Zijp en Ferdi Hummelink. © eigen foto

GroenLinks Olst-Wijhe presenteert kandidaten

Nieuwkomer GroenLinks Olst-Wijhe heeft een lijst van tien kandidaten samengesteld voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart. De partij mikt op minstens twee zetels.

Lijsttrekker is de duurzame-energiespecialist Ferdi Hummelink (52). De geboren Achterhoeker woont sinds 2010 in Olst-Wijhe en heeft in die periode met zijn gezin gewoond in achtereenvolgens Eikelhof, Boskamp en Olst. Op nummer twee staat timmerman Hans van Polen (60), die onder meer graag werk gaat maken van het stimuleren van sociale duurzame woningbouw in Olst-Wijhe. De derde kandidaat is sociaal juriste Miriam Zijp (33), die in het dagelijks leven werkzaam is als mediator en projectbegeleider. Zij is tevens campagneleider voor GroenLinks Olst-Wijhe .

,,Onze achterban is enthousiast over onze deelname aan de verkiezingen'', meldt Jan de Leeuw namens het afdelingsbestuur. ,,Vaak zie je dat nieuwkomers in de lokale politiek moeite hebben met het vinden van voldoende en geschikte kandidaten. Dat geldt niet voor ons.''

De volledige kandidatenlijst: 1. Ferdi Hummelink, 2. Hans van Polen, 3. Miriam Zijp, 4. Jan Marsman, 5. Rinske Alberts, 6. Piet Eusman, 7. Dirk Gillisen, 8. Dennis van der Hust, 9. Paul Hendriksen en 10. Wilfred Vruggink.

Salland