Volledig scherm
Autocross op het terrein van de KPJ tijdens het feestweekend. © Bert Kamp

Harde klappen geven is kicken op autorodeo Boerhaar

Met een rotvaart rijden deelnemers op elkaar in tijdens de manches van de autorodeo Boerhaar tijdens het KPJ Feestweekend. De stoere barrels deuken in als pakjes boter.

Bij elke harde klap juicht of klinkt er een 'oeh' uit het publiek, dat in drommen op het spektakel is afgekomen. Het stoft op de baan, maar die is volgens het commentaar 'goed hard'. Dat betekent lekker snel over de zandbaan racen, en dus harder op elkaar inrijden.

Lange geschiedenis

Volgens Sander Slinkman van het organiserende KPJ doen er zo rond de zeventig deelnemers mee. ,,Het aantal is wat lager dan vorig jaar. In het verleden hebben we eens 110 deelnemers gehad. Maar de meesten doen eigenlijk al jaren mee. De autorodeo hier bestaat in totaal al dertig jaar. We hebben het zo'n dertien jaar geleden weer opgepakt."

  1. Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek
    PREMIUM

    Basis­school op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

    Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.

Salland