Harry Brink (links) ging ver in zijn liefde voor Go Ahead Eagles. Zo was hij lid van een actiegroep die in 2014 de hele gemeente Olst-Wijhe roodgeel wilde kleuren. Hier deelt hij samen met Bernhard ten Have sjaaltjes in de clubkleuren uit aan de beoogde wethouders Anton Bosch en Marcel Blind (rechts).
Volledig scherm
Harry Brink (links) ging ver in zijn liefde voor Go Ahead Eagles. Zo was hij lid van een actiegroep die in 2014 de hele gemeente Olst-Wijhe roodgeel wilde kleuren. Hier deelt hij samen met Bernhard ten Have sjaaltjes in de clubkleuren uit aan de beoogde wethouders Anton Bosch en Marcel Blind (rechts). © Gerard Vrakking

Harry Brink, de grote schoolmeester uit Olst, zwijgt voortaan

Harry Brink uit Olst, die deze krant ruim veertig jaar heeft gediend, is maandag overleden. De oud-journalist was 71 jaar.

 1. Biodiversiteit in Salland versterkt met aangelegde glooiing: ‘Een eenvoudig idee dat heel mooi kan uitpakken’
  PREMIUM

  Biodiversi­teit in Salland versterkt met aangelegde glooiing: ‘Een eenvoudig idee dat heel mooi kan uitpakken’

  Graaf honderd vierkante meter grond af en laat de afgegraven grond naast het gat liggen. Wat je daarmee creëert? Een microklimaat. Met hoog en droog en laag en nat. Ideaal voor de biodiversiteit. Met dit idee heeft een groep inwoners van Broekland, aangevoerd door hovenier Guus Schutte, 25.000 euro binnengeharkt, om op 35 plekken dit soort glooiingen aan te brengen in Raalte en Olst-Wijhe.
 2. Verliefd op oude IJsselhoeve: Johan en Guusta uit Den Nul koesteren historie van hun boerderij met hulp van stichting
  PREMIUM
  VIDEO

  Verliefd op oude IJsselhoe­ve: Johan en Guusta uit Den Nul koesteren historie van hun boerderij met hulp van stichting

  Johan Jonker en Guusta Zuurbier werden 23 jaar geleden op slag verliefd op een boerderij in Den Nul van 300 jaar oud. Waar veel mensen hun oude boerderij moderniseren, koesteren Johan en Guusta het oude. Stichting IJsselhoeven is maar wat blij met het stel. De stichting doet er alles aan zoveel mogelijk oude boerderijen te behouden. ,,Ze vertellen een verhaal.”

Salland