Tientallen mensen staan buiten bij het gemeentehuis in Wijhe, om duidelijk te maken dat ze tegen de voorgenomen belastingverhoging zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen mensen staan buiten bij het gemeentehuis in Wijhe, om duidelijk te maken dat ze tegen de voorgenomen belastingverhoging zijn. © Raymond Korse

Hebben de trekkers indruk gemaakt op de politiek in Olst-Wijhe? ‘Wij willen weten hoe het zit met armoede onder boeren’

Een parkeerplaats vol trekkers. Geen ongebruikelijk beeld anno 2020, maar deze keer was de boodschap aan de politiek in Olst-Wijhe gericht. De armoede op het platteland neemt toe, zei Caspar Boerkamp uit Middel namens de verontruste boeren. En daar doet de gemeente met een ozb-verhoging van 10 procent een schepje bovenop. De raad was onder de indruk van de actie, maar gaat niet zomaar overstag. ,,Wij willen inzicht in het huishoudboekje. Wie komen in de knel door de ozb-verhoging?’’, zegt Martijn Jumelet van PvdA. 

 1. Lokale ondernemers delen uit: Welke 100 inwoners van Olst-Wijhe verdienen een kerstpakket?

  Lokale onderne­mers delen uit: Welke 100 inwoners van Olst-Wij­he verdienen een kerstpak­ket?

  Honderd inwoners van de gemeente Olst-Wijhe krijgen vlak voor Kerst een pakket vol lekkernijen van lokale ondernemers. Welke mensen dat zijn, dat mag Olst-Wijhe zelf bepalen. ,,Het kan iemand zijn die een extra zwaar jaar heeft gehad, of juist iemand die veel voor een ander heeft gedaan’’, zegt Ellen Nijkamp van de ondernemersvereniging in Olst, , die deze actie samen met de zusterclub in Wijhe op poten heeft gezet.
 1. Sneeuw in Nederland: zo ziet dat eruit
  Play

  Sneeuw in Nederland: zo ziet dat eruit

 2. Flinke rookontwikkeling bij brand die garage Putten verwoest
  Play

  Flinke rookontwik­ke­ling bij brand die garage Putten verwoest

Salland