Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Herxen laten een oude traditie op een moderne manier voortleven: een paasvuur op een beeldscherm. © ANP

Herxen omzeilt het paasvuurverbod door vertoning op groot beeldscherm

Herxen ontsnapt met vernuft aan het verbod op het ontsteken van paasvuren in de gemeente Olst-Wijhe. De inwoners van deze buurtschap gaan zondag feest vieren bij oplaaiende vlammen op een groot beeldscherm. Volgens het motto: Herxen On Fire.

De Activiteitencommissie in Herxen heeft een moderne manier verzonnen om de aloude traditie voort te kunnen zetten van samen komen met Pasen. Want als mensen in een huiskamer gezellig bij de vlammetjes van een haard op een beeldscherm kunnen zitten, moet dat ook met een paasvuur kunnen. Volgens het oude motto ‘Wat in Herxen niet kan, is nog nooit gebeurd’. Simpel maar doeltreffend. Wél zicht op een vreugdevuur, géén brandgevaar. En ook de uitstoot van fijnstof zal achterwege bleven. Iedereen blij.

  1. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

    Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

    Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland