Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Herxen laten een oude traditie op een moderne manier voortleven: een paasvuur op een beeldscherm. © ANP

Herxen omzeilt het paasvuurverbod door vertoning op groot beeldscherm

Herxen ontsnapt met vernuft aan het verbod op het ontsteken van paasvuren in de gemeente Olst-Wijhe. De inwoners van deze buurtschap gaan zondag feest vieren bij oplaaiende vlammen op een groot beeldscherm. Volgens het motto: Herxen On Fire.

De Activiteitencommissie in Herxen heeft een moderne manier verzonnen om de aloude traditie voort te kunnen zetten van samen komen met Pasen. Want als mensen in een huiskamer gezellig bij de vlammetjes van een haard op een beeldscherm kunnen zitten, moet dat ook met een paasvuur kunnen. Volgens het oude motto ‘Wat in Herxen niet kan, is nog nooit gebeurd’. Simpel maar doeltreffend. Wél zicht op een vreugdevuur, géén brandgevaar. En ook de uitstoot van fijnstof zal achterwege bleven. Iedereen blij.

  1. Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor  thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch
    Video

    Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor thuiswed­strijd tegen FC Den Bosch

    Voorafgaand aan de play-off-wedstrijd GA Eagles- FC Den Bosch trok deze zondagochtend een corteo door de stad. Corteo? Ja, dit begrip is overgewaaid uit Italië: een stoet supporters maakt al zingend een mars naar het stadion, waarbij in de voorste geledingen meestal een grote spandoek mee wordt gevoerd. Bedoeling vandaaag: het elftal van GA Eagles nog een extra boost te geven voor de belangrijke wedstrijd vanmiddag tegen de Brabanders.

Salland