Het bestuur van de Stichting Dorpshuis Herxen (vlnr Age Braad, Stephanie Lamerichs Byanka Marsman en Fred Dalhuisen) is trots op de hoofdprijs van de loterij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van de Stichting Dorpshuis Herxen (vlnr Age Braad, Stephanie Lamerichs Byanka Marsman en Fred Dalhuisen) is trots op de hoofdprijs van de loterij. © Gerard Vrakking

Herxen verloot vakantievilla van 162.000 euro voor renovatie van dorpshuis

Een vakantiewoning in Heino ter waarde van 162.500 euro. Dat is de hoofdprijs van een loterij, waarvan de opbrengst bestemd is voor uitbreiding en verduurzaming van het dorpshuis in Herxen. Deelnemers maken ook kans op een tiendaagse vakantie voor tien personen in een Spaanse villa met zwembad. De derde prijs is een bedrag van 2500 euro.

 1. Oud-militairen zoeken massaal mee naar vermiste Deventenaar bij Zwolle: ‘Het is een enorm gebied’
  PREMIUM
  video

  Oud-militairen zoeken massaal mee naar vermiste Devente­naar bij Zwolle: ‘Het is een enorm gebied’

  Politiebusjes, agenten met drones en hele hordes mannen met gele hesjes overspoelden vrijdag het dorp Windesheim en de wijde omgeving op zoek naar een vermiste man uit Deventer. Waar de politie nog geen tien jaar geleden zulke ‘privé-zoekers’ liever kwijt dan rijk was, worden ze nu omarmd én gebeld om te komen helpen. Voorlopig is de zoektocht in Windesheim nog zonder succes.
 2. Nieuwe stuwen in Soestwetering bij Wijhe moet waterpeil weer kwart eeuw beheersbaar houden
  PREMIUM

  Nieuwe stuwen in Soestwete­ring bij Wijhe moet waterpeil weer kwart eeuw beheers­baar houden

  Wie over de Hamelweg in het buitengebied van Wijhe rijdt, kan het niet ontgaan dat er gewerkt wordt aan de Soestwetering. In een paar maanden tijd worden de twee gigantische stuwkleppen vervangen. Woensdag was de eerste klep aan de beurt, en daarna wordt de andere helft van de stuw vervangen. Gert Bokdam van uitvoerder Dura Vermeer en Jannick Knop van het waterschap vertellen over het project, dat er voor moet zorgen dat het Sallandse water op peil blijft.

Salland