Het bestuur van de Stichting Dorpshuis Herxen (vlnr Age Braad, Stephanie Lamerichs Byanka Marsman en Fred Dalhuisen) is trots op de hoofdprijs van de loterij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van de Stichting Dorpshuis Herxen (vlnr Age Braad, Stephanie Lamerichs Byanka Marsman en Fred Dalhuisen) is trots op de hoofdprijs van de loterij. © Gerard Vrakking

Herxen verloot vakantievilla van 162.000 euro voor renovatie van dorpshuis

Een vakantiewoning in Heino ter waarde van 162.500 euro. Dat is de hoofdprijs van een loterij, waarvan de opbrengst bestemd is voor uitbreiding en verduurzaming van het dorpshuis in Herxen. Deelnemers maken ook kans op een tiendaagse vakantie voor tien personen in een Spaanse villa met zwembad. De derde prijs is een bedrag van 2500 euro.

 1. Proeven van de colaplant en ruiken aan vreselijke stinkerds in heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’
  PREMIUM

  Proeven van de colaplant en ruiken aan vreselijke stinkerds in heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflo­ra’

  Roomse kervel, een echte colaplant of allang vergeten groente als kardoen. Eetbare planten met fijne blaadjes en bloemen waar je rustig je neus in kunt steken. Maar om ze nu smakelijk in de mond te stoppen? Wie net dat ene zetje nodig heeft, kan dit weekend naar heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ in Wijhe. Voor een ruik- en proeverijronde. ,,Ik laat je de stinkende ballote ruiken en Chinese look proeven’’, zegt gids Annet van der Veen.
 2. Hoe een nieuwbouwhuis in Wijhe een hoofdpijndossier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’
  PREMIUM

  Hoe een nieuwbouw­huis in Wijhe een hoofdpijn­dos­sier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’

  Aan de Wijhendaalseweg in Wijhe is een nieuwbouwhuis 30 centimeter te dicht op de erfgrens gebouwd. De gemeente Olst-Wijhe zit met deze situatie in haar maag. Moet ze handhaven of niet? Het laatste standpunt: nee, de gemeente gaat niet handhaven en wil de situatie legaliseren. Dat besluit wordt nu door de buren aangevochten bij de rechtbank. ,,Dit kan nog wel twee of drie jaar duren’’, zegt burgemeester Ton Strien. Hoe een nieuwbouwhuis een hoofdpijndossier werd.

Salland