Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Herxen wil liftplek als alternatief voor buslijn

Herxen pleit al jaren voor een veiliger kruispunt met de N337. Bij de herinrichting kan er ook een carpoolplek met liftpaal komen. Voor als de bus verdwijnt.

Het dorp Herxen pleit voor een carpoolplaats annex liftplek bij de provinciale weg naar Wijhe en Zwolle. Met een app moeten inwoners kunnen aangeven dat ze graag willen meerijden met anderen. De maatregelen moeten het mogelijke verdwijnen van de buslijn naar Wijhe en Zwolle opvangen.

Dat schrijft Plaatselijk Belang Herxen in het concept van haar dorpsvisie, die vanavond aan haar leden wordt voorgelegd en gebaseerd is op een enquête onder inwoners in het dorp.

  1. Dorpshuis in Herxen wordt goede middenklasser in plaats van Ferrari

    Dorpshuis in Herxen wordt goede middenklas­ser in plaats van Ferrari

    Inwoners van Herxen krijgen een minder luxueus en energiezuinig dorpshuis dan was voorzien. Het mislukken van de spectaculaire verloting dit jaar, met prijzen als een Ferrari en vakantiehuis, noodzaakt Stichting Dorpshuis Herxen haar renovatieplan voor tweeënhalve ton te versoberen. ,,De ontmoetingsruimte en de zaal blijven intact. Niemand gaat er qua voorzieningen op achteruit”, verzekert Fred Dalhuisen, voorzitter van het stichtingsbestuur.

Salland