Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Herxen wil liftplek als alternatief voor buslijn

Herxen pleit al jaren voor een veiliger kruispunt met de N337. Bij de herinrichting kan er ook een carpoolplek met liftpaal komen. Voor als de bus verdwijnt.

Het dorp Herxen pleit voor een carpoolplaats annex liftplek bij de provinciale weg naar Wijhe en Zwolle. Met een app moeten inwoners kunnen aangeven dat ze graag willen meerijden met anderen. De maatregelen moeten het mogelijke verdwijnen van de buslijn naar Wijhe en Zwolle opvangen.

Dat schrijft Plaatselijk Belang Herxen in het concept van haar dorpsvisie, die vanavond aan haar leden wordt voorgelegd en gebaseerd is op een enquête onder inwoners in het dorp.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland