Johan van Dorsten, hier op een foto uit 2006, is 93 jaar geworden.
Volledig scherm
Johan van Dorsten, hier op een foto uit 2006, is 93 jaar geworden. © Gerard Vrakking

Herxense schrijver Johan van Dorsten (93) overleden

Streekromanschrijver Johan van Dorsten uit Herxen is, naar nu pas bekend is geworden, op 9 maart in Wijhe overleden. De 93-jarige schreef zo'n veertig romans, een groot deel daarvan was gesitueerd in agrarisch Salland en het Vechtdal. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Singer-songwriter uit Ommen wil eindelijk cd’s presenteren: ‘Crowdfunding nodig’
  PREMIUM

  Sin­ger-songwriter uit Ommen wil eindelijk cd’s presente­ren: ‘Crowdfun­ding nodig’

  Roeline van Calkar, in het dagelijks leven verpleegkundige, schrijft al vanaf eind jaren negentig haar eigen liedjes. Maar door allerlei oorzaken verschenen ze nooit op cd. Daar gaat nu verandering in komen, mede dankzij crowdfunding. Komend najaar presenteert ze onder haar artiestennaam Carmine Calls drie cd’s met werk uit de voorbije twintig jaar, duikt ze de studio in voor een vinylplaat met nieuwe liedjes, en geeft ze op 12 december een grote show in theater De Carrousel in Ommen.

Salland