Volledig scherm
Welsum appels voor Boaz. vlnr Jessica Stoker, Liz, Boaz, Richard Bouwmeester © Gerard Vrakking

Het gaat weer hartstikke goed met Boaz

Twee jaar geleden is Boaz, het zoontje van Richard Bouwmeester en Jessica Stoker in Welsum, met een ernstige hartafwijking geboren. Dankzij een ingrijpende hartoperatie is hij weer een vrolijk en levendig joch. Om het belang van de medische wetenschap te onderstrepen, verkopen Bouwmeester en Stoker appel-perensap voor de stichting Hartekind.

Bouwmeester dacht aan de appels en peren die bij fruittelers in Welsum op de grond vallen. Bij twee van hen kan hij het val-fruit verzamelen. De mobiele sap-pers maakt er een appel-perensap van, vijfenzeventig procent bestaat uit appels, vijfentwintig procent uit peren.

Geld naar stichting

Een pak sap van vijf liter kost tien euro, waarvan volgens Stoker en Bouwmeester 6,50 euro naar de stichting Hartekind gaat.  De rest is nodig om de kosten voor bijvoorbeeld de sap-pers te betalen. ,,Bijna 250 pakken hebben we al verkocht'', meldt Bouwmeester tevreden.

De pakken sap zijn te bestellen door een telefoontje te plegen met Stoker (06 25217092), Bouwmeester (06 22487265), of een e-mail naar sapactie@gmail.com. In de regio kunnen beiden de bestelde pakken sap thuisbezorgen.

Salland