Foto ter illustratie. Als het water erg hoog staat, is het niet goed te zien waar de auto's rijden.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Als het water erg hoog staat, is het niet goed te zien waar de auto's rijden. © GinoPress B.V.

Het Wijhese Veer vaart niet vanwege hoogwater: ‘Te gevaarlijk om te varen’

Door de vele neerslag van het afgelopen weekend is de waterpeil van de IJssel gestegen. Daarom gaat het Wijhese Veer voorlopig niet de rivier over.

Sinds maandagavond 21.30 uur vaart de veerdienst niet meer. Volgens veerbaas Hendrik Schuitema is de overtocht te gevaarlijk: ,,Zeker in de avond is het lastig om te varen. Je kan dan niet goed zien waar de auto’s rijden.”

De veerbaas durft nog niet te zeggen, wanneer het Wijhese Veer weer gaat varen. Dat ligt aan de weersomstandigheden van de komende periode. Het Olster Veer is wel in de vaart.

 1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

  Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

  De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.
 2. Schapen onthoofd en geslacht bij Kinderboerderij Vijverhof in Olst: ‘Wie doet nu zoiets?’

  Schapen onthoofd en geslacht bij Kinderboer­de­rij Vijverhof in Olst: ‘Wie doet nu zoiets?’

  Twee koppen, vachten, magen en darmen trof Henny Overkempe tot haar schrik vanmorgen aan in het weiland bij Kinderboerderij De Vijverhof in Olst. ,,Eerst zag ik een plas bloed en dacht in een flits: ‘Er zal toch geen wolf geweest zijn?’ Maar toen zag ik het vernielde gaas en prikkeldraad en de restanten van de twee rammen en wist ik dat mensen deze slachting hadden aangericht”, zegt de secretaresse van de vrijwilligersorganisatie.

Salland