Links de nieuwe rondweg. Rechts de oude N348 die plots stopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Links de nieuwe rondweg. Rechts de oude N348 die plots stopt. © Ronald Hissink

Hoe een rondweg de horeca van de kaart veegt in Wesepe (maar het dorp wel verlost van 20.000 auto's)

De bakker is er nog en de kapper ook. Maar de slager is weg, de Chinees bestaat niet meer en de deuren van een café-restaurant zijn ook gesloten. De Raalterweg in Wesepe is na de aanleg van de nieuwe rondweg een doodse straat van Oost-Duitse allure.

13 reacties

 • Marcel Blind

  2 maanden geleden
  Planvorming gaat zo’n 20 jaar terug in de tijd en de ingebruikname zo’n 15 jaar terug. Met de inzichten van destijds. Geïnterviewden zouden dat moeten weten. Hier een link met veel inzichten van toen: https://ro.olst-wijhe.nl/plannen/NL.IMRO.17730000BP2012005001-/NL.IMRO.17730000BP2012005001-/t_NL.IMRO.17730000BP2012005001-.pdf
 • Bob Buckmann

  2 maanden geleden
  Er zit zelfs nog een SAAB-dealer in Voorst !!!
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Geen appels met peren vergelijken. Wesepe heeft volgens recente cijfers 1225 inwoners, Voorst 2780. Als het gebied tussen het dorp en de Raalterweg met woningen wordt bebouwd, zal er een steviger basis zijn voor de plaatselijke middenstand. Wie weet komt er een supermarktje. Op een Chinees zou ik maar niet rekenen, die hebben veel van hun populariteit verloren.
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  @Sander Hoek: Voorst heeft nog een supermarkt, slager, diverse restaurants en een bakker. Aangezien de bewoners de lokale ondernemers steunen, denk ik niet dat daar hetzelfde gaat ontstaan. @Rik de Vries Volgens mij heeft geen enkele ondernemer het recht om aan een doorgaande weg gevestigd te zijn. Dus claims zijn zinloos.
 • Sander Hoek

  2 maanden geleden
  'De bakker zit er nog' ja omdat deze een filiaal elders heeft geopend. Wesepe is hierin zeer zeker niet uniek, neem het dorp Voorst. Vergelijkbaar denk ik. Het winkelbestand staat sws onder druk. Welke traditionele Chinees redt het nog wel? Alles is aan vooruitgang onderhavig, het is beter zo, veel beter!