Volledig scherm
De praktijk van huisarts Jeroen Huijgens groeit op zijn huidige plek aan de Scholtensweg uit zijn jas. Huijgens wil graag verhuizen naar de Raalterweg 37 in Wesepe. © Google Streetview

Huisartsenpraktijk Wesepe wil uitbreiden

Het huisartsentekort op het platteland gaat aan Wesepe voorbij. Sterker nog, de apotheekhoudende praktijk van huisarts Jeroen Huijgens groeit op de huidige locatie uit zijn jas. De arts heeft zijn oog laten vallen op het pand van het voormalige ‘Bij de Gebroeders’ aan de Raalterweg. Als de plannen doorgaan kan Wesepe uitzien naar meer paramedische diensten dichtbij huis. 

Zover is het echter nog lang niet, zegt Carola Huijgens, echtgenote van de huisarts. ,,We wilden eerst zeker weten dat we de horecabestemming die nu op het pand rust gewijzigd konden krijgen.” 

Horde

Die eerste horde lijkt genomen, nu burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe hebben gezegd hieraan te willen meewerken. Zij zien het mes aan twee kanten snijden: er blijft een voorziening behouden voor Wesepe en een pand dat al geruime tijd leeg staat krijgt een nieuwe bestemming.

Aan huis

Op dit moment houdt Huijgens praktijk aan huis. Dat brengt allerlei beperkingen met zich mee, legt zijn echtgenote uit. De fysiotherapeut komt weliswaar een aantal keren per week, maar is afhankelijk van de beschikbaarheid van de ruimte. En die is met twee kamers zeer beperkt. ,,Het is soms bijna vechten om de ruimte.”

Boekhouder

Het komende half jaar gaat het echtpaar Huijgens om tafel met de aannemer en vervolgens de boekhouder. ,,De belangrijkste vraag is of we het financieel kunnen dragen. We hopen eind 2019 te kunnen zeggen of we doorgaan met dit plan of niet.”

Mogelijkheden

Ze zien in het voormalige horecapand tal van mogelijkheden. Het zou de behandelingsuren van de fysiotherapeut in Wesepe verruimen, maar biedt ook kansen voor bijvoorbeeld een diëtiste, podoloog, logopediste of een prikpost van het ziekenhuis. 

Plaatselijk Belang

Heel even heeft de huisarts bekeken of het mogelijk was aan te haken bij de plannen voor het zogenaamde Voorzieningenhart van Plaatselijk Belang Wesepe, maar  die zijn voor de Huijgens nog te verre toekomstmuziek. ,,Voordat dit er staat zijn we zo vier of vijf jaar verder, zo lang kunnen wij niet wachten.”

Trouw

Mocht het plan voor de Raalterweg 37 om wat voor reden toch afketsen, dan gaan de huisarts en zijn echtgenote kijken naar de verbouwmogelijkheden op de huidige locatie. Eén ding is namelijk zeker: hij wil Wesepe (en Broekland) trouw blijven. 

Salland