Volledig scherm
Hulpdiensten bij de plek waar de man in het water terecht was gekomen. © News United/jan Willem Klein Horstman

Hulpdiensten halen man met scootmobiel uit de sloot in Wijhe

Een man is vanmiddag in Wijhe met zijn scootmobiel in het water terechtgekomen. Hij raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 14:30 uur kregen de hulpdiensten de melding van het ongeval. Het ongeluk vond plaats op de kruising van de Liederholthuisweg met de Kappeweg in Wijhe. De man was met zijn scootmobiel in de sloot naast de kruising beland. Hoe dit kon gebeuren, is niet bekend.

Politie en ambulance kwamen ter plaatse om de man uit zijn benaderde situatie te bevrijden. Het lukte hen vrij snel om het slachtoffer uit de sloot te halen. Hij is vervolgens met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. Welke verwondingen hij over heeft gehouden aan het incident en hoe erg deze zijn, is niet duidelijk. De scootmobiel raakte beschadigd. 

  1. Wijhe bouwt eerste energietuin van Nederland: is dit de opvolger van het verfoeide zonnepark?
    PREMIUM

    Wijhe bouwt eerste energie­tuin van Nederland: is dit de opvolger van het verfoeide zonnepark?

    Geen tienduizenden zonnepanelen die het landschap ontsieren, maar energietuinen. Nog altijd veel zonnepanelen, maar in een parkachtige omgeving. Met voedselbossen, moestuinen, water, wandelpaden en uitkijktorens. Wageningen University & Research werkt aan deze ‘zonneparken van de toekomst’. De eerste energietuin van het land komt in Wijhe. ,,Dit zorgt voor meer draagvlak onder de bevolking.”

Salland