Volledig scherm
PREMIUM
Op de IJsseldijk bij Welsum komen diverse verkeersremmende maatregelen. In de 30-kilometer-zone bij het dorp gaat het onder meer om drie wegversmallingen in combinatie met een verkeersdrempel. © Foto Hissink

IJsseldijk rond Welsum moet smaller lijken

Diverse verkeersmaatregelen moeten de IJsseldijk rond Welsum veiliger maken. Belangrijkste ingreep is het voor het oog versmallen van de rijbaan. Ook komen er drie wegversmallingen, gecombineerd met verkeersdrempels. Aan de noordkant van Welsum wordt de 30-kilometer-zone met enkele honderden meters verlengd. Het werk begint een dezer dagen.

De gemeente Olst-Wijhe combineert de aanpassingen met groot onderhoud aan de weg over de IJsseldijk. Het gaat daarbij om het gedeelte tussen de Veerweg naar Wijhe in het noorden en de gemeentegrens met Voorst in het zuiden. Met de maatregelen past Olst-Wijhe de weg ook aan de standaard aan die sinds vorig jaar voor alle wegen in het buitengebied van de gemeente is gaan gelden. De gemeente voorkomt daarmee een wirwar aan onder meer markeringen.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland