Volledig scherm
PREMIUM
Alie van Dam, Angelique Huisman en Rienus Ouwens bij een gemeentebalie in de opgefriste omgeving van het Holstohus. © Gerard Vrakking

In dit nieuwe Holstohus wil je gewoon even zitten

Na een fikse metamorfose draait het Holstohus vanaf volgende week maandag weer als vanouds. Het kulturhus in Olst liep al voorop, maar met de 'nieuwe huiselijkheid'-look spant het wederom de kroon.

Geen rommelige trap, verloren informatie en gemeentebalies, een oude marmoleum vloer en hippe kleuren meer, maar een mix van vintage & nieuw en warmte als in een rustige huiselijke sfeer. Dat straalt de vernieuwde ruimte uit van het Holstohus. Het 'hier wil ik wel even zitten'-gevoel. Om de laptop open te klappen, een krant of tijdschrift te lezen of gewoon een broodje te eten in de Eetkamer.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland