Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © Thinkstock

In spits is het gedaan met rust op weggetje in buitengebied Wijhe

Een weggetje is het, daar nabij de kruising Raalterweg-De Wesenberg-Elshofweg in Wijhe. Veel langer dan vijfhonderd meter is het niet. Links en rechts weilanden, hier en daar een huis. Het is er ook uitgestorven op deze dinsdagmiddag. Hoe anders is het in de spits? Dan is het gedaan met de rust, verzekert Wilco Strijdveen.

De veertigjarige Wijhenaar woont aan het verbindingsweggetje tussen de Raalterweg en de Elshofweg. ,,Regelmatig gaat er in de spits sluipverkeer over heen. Woon-werk verkeer tussen Heino en Wijhe. Een enkeling trapt flink het gaspedaal in.''

Hij nam het initiatief om bij de gemeente om maatregelen aan te kloppen. Met handtekeningen van buurtbewoners op zak kreeg hij de toezegging dat Olst-Wijhe een knip wil aanbrengen in de weg, nabij zijn huis. Bedacht is twee reflecterende hekwerken te plaatsen, met in het midden een reflecterende afzetpaal. Alleen voetgangers en fietsers kunnen dit punt passeren.

Aan het begin- en eindpunt van het weggetje komt een bord, met daarop de tekst: doodlopende weg. Aanwonenden, maar eventueel ook de hulpdiensten, kunnen via de entree van de Elshofweg of via de aansluiting met de Raalterweg de woningen bereiken.

Strijdveen is blij met de voorgenomen knip in de weg. Het besluit ligt van 20 september tot 1 november ter inzage. 

Salland