Internationaal ICT-bedrijf wil fors
investeren in Noordmanshoek Wijhe

videoEen internationaal ICT-bedrijf wil 100.000 tot 150.000 euro investeren in een duurzame herontwikkeling van de Noordmanshoek bij Wijhe. De investering moet bijdragen aan het groene imago van het bedrijf en gelden als compensatie voor zijn CO2-uitstoot. 

De plannen voor het gebied worden vrijdag bij het college ingediend. Ook de boeren in het gebied hebben een plan ingediend.

Een werkgroep van Wijhenaren heeft een duurzaam plan gemaakt voor de 25 hectare boerenland ten noorden van het dorp, destijds door de gemeente gekocht om er een bedrijventerrein aan te leggen. De gemeente wil een duurzame invulling die draagvlak heeft en jaarlijks 45.000 euro opbrengt. 

Naam

Voor de aanleg van wandelpaden en groen is 100.000 tot 150.000 euro nodig. Een internationaal ICT-bedrijf zou die investering op zich willen nemen, zegt Anton Kleine Schaars van de werkgroep. Een naam wil hij nog niet noemen, in afwachting van de definitieve uitwerking van het plan. Voor het zonnepark overlegt de werkgroep met de plaatselijke coöperatie Goed Veur Mekare.

Op de valreep hebben ook de vijf pachtboeren in het gebied de gemeente een aanbod gedaan. De boeren hebben de gemeente de jaarlijkse opbrengst van 45.000 euro gegarandeerd en gezegd 20 procent van de grond in te richten met wandelpaden of zonnepanelen.

Het college buigt zich volgende week over beide plannen. Op 20 november praat de gemeenteraad erover. Wethouder Herman Engberink sluit niet uit dat er nog andere plannen worden ingediend.

Volledig scherm
Net ten noorden van het dorp Wijhe ligt de Noordmanshoek. © Freddy Schinkel

Salland